ProLact Protect - пробиотик при химиотерапия

ProLact Protect

ProLact Protect е нисколактозна суха пробиотична функционална хранителна добавка, получена от краве мляко, чрез млечно-кисела ферментация и лиофилизация и обогатена с екстракт от корен на кръвен здравец. ПроЛакт Протект е концентрирана форма на традиционното българско кисело мляко. Полезните бактерии са с максимална устойчивост и преживяемост при съхранение, дори и на стайна температура. След разтваряне и преминаване през стомашно-чревния тракт, полезните бактерии постигат максимална бионаличност и силен пробиотичен ефект.

Начин на употреба

Продуктът се разтваря във вода, прясно мляко, кисело мляко или друга течност с температура не по-висока от 50 °С до желаната гъстота. Консумира се без допълнителна топлинна обработка за запазване на пробиотичните щамове. Може да се консумира и директно в сух вид. Препоръчителна дневна доза 5 мерителни лъжички (10 g) преди храна. Няма органичения във времето за приемане. Може да се приема по време на и след химиотерапия и лъчетерапия.

Показания

  1. Предпазва от ракови новообразувания, канцерогенни и радиационни въздействия;
  2. Благоприятства синтеза на тромбоцити и хемоглобин;
  3. По време на и след лъчетерапия и химиотерапия.
  4. Поддържа нормалната функция на имунната система;
  5. Предпазва клетките от оксидативен стрес.

ProLact Protect е пробиотична храна и не са установени противопоказания и странични ефекти. Естественно отделяната от Lactobacillus Bulgaricus D(-) млечна киселина, стимулира естествените защитни сили на организма, като в комбинация с екстракта от кръвен здравец предпазват клетките от оксидативен стрес.

Средно съдържание в 10 гр. сух продукт

Вода 0,6g
Общ белтък 3,6g
Мазнини 2,0g
Въглехидрати 3,7g
Пектин 0,1g
Енергийна стойност 45 KCal
Калций 150mg
Калий 150mg
Фосфор 78mg
Желязо 1,4mg